100

Hvorfor vil USA efterligne Danmark?


Stephen Childs

100 Comments

 1. USA doesn't want to imitate Denmarkistan because would have to evolve into islamic shithole

 2. Kan i lave en video om hvorfor USA udleder så meget CO2 bare pga biler? Syntes der er MEGET Co2 i LO’s Angeles feks

 3. Lav flere videoer, hvor du tager rundt i verdenen. Den med kokain i Colombia var også rigtigt spænende.

 4. Off topic: Bill Clinton overtrådte selv loven, pedo president. De andre har nok ikke været en skid bedre. ( de skulle selv sidde i fængsel.)

 5. En rigtig god video, med rigtig høj kvalitet.
  Spændende emne at tage op. Det er virkelig en svær og ømtålelig balancegang mellem konsekvenspædagogik, retsfølelse og effekt. Konsekvenspædagogik fordi hvis der ikke er konsekvenser ved at overtræde loven, vil loven ikke blive respekteret. Retsfølelse fordi der ofte, særligt ved grov kriminalitet, sidder pårørende tilbage som er i sorg, og gerne skulle opleve en form for retfærdighed i behandlingen af den kriminelle. Effekt fordi uanset hvad man mener, er helt tydeligt at mindre straf og mere "uddannelse" i at deltage i samfundet som ikke-kriminel, ubestridt er det bedste for samfundet.

  Mere af det her tak!!

 6. Rigtig fin video! Kunne I lave noget om USA's politiske nyhedskanaler kontra de langt mere neutrale danske nyhedskanaler?
  For mig at se, virker deres kanaler bare som ekko-kamre, der er mere interesseret i at give dig hvad du vil høre i modsætningen til sandheden.

 7. Det er sjovt at USA efterligner Danmark og endnu sjovere at Danmark prøver at efterligne USA

 8. ja okay men ik lad morderne komme ud. De har ødelagt liv og fortjener at få deres ødelagt

 9. DK og USA har meget til fælles. De sender folk i fængsel for narko, men de sender gerne sit land i ulovlige krige, hvor de myrder civile straffrit. Flot 🤙🏻

 10. Straffene er alt for milde i DK, og alt for lange i Usa. Der er utallige exempler pa folk der kommer ud tidligt, og sa begaar de vold, mord og andet kriminalitet igen. Det er ikke fair for ofrene.
  I Dk er der mange, som bekymrer sig mere om den kriminelles (voldelige, farlige) rettigheder end de gor offeret.

 11. Bra och tydlig danska, väldigt lite gröt åts innan den här videon gjordes. Jag förstod nästan en tredjedel
  /Svenne

 12. Hvad er der nu galt med et gammeldags fangehul?
  I Danmark har man det bedre i et fængsel end på et plejehjem.

 13. Norge har sgu da mange flere og bedre rehabiliteringsfængsler end Danmark…..hva fuck

 14. Hvis man har begået personlig kriminalitet mod et uskyldigt offer, er man et svin og endnu større et hvis man ikke udviser anger. Om man bliver et bedre menneske af at sidde blandt andre møgdyr gør man nok ikke, og da slet ikke hvis man er Psykopat!!! Nogle bliver måske skræmte at oplevelsen i fængslet og begår aldrig ny kriminalitet. Men det handler ligeså meget om at få galningen væk fra gaden så vedkommende ikke går rundt blandt normale mennesker. Et eks. Stjerne psykopaten der slog en helt uskyldig familiefar i hjel, og bagefter latterliggjorde offeret ved at filme ham (Stadion drabet 2007 Aalborg) selvsamme psykopat har hygget sig 4 år på en sikret institution, men har så (grundet den latterlige og milde dom) begået vold 2 gange siden. Jeg er sikker på at offerets familie er pisse ligeglad med at gerningsmanden kun var 15 da han begik det afstumpede og totalt meningsløse drab. Nej, han skulle have haft livstid, uden mulighed for prøveløsladelse!!!!!!

 15. En ting i burde have været inde på er også forskellen på stats fængsler og privat fængsler i Amerika (se f.eks Adam ruin prisons. Som fortæller om hvordan privat eget fængsler ikke vil have at folk kommer ud igen da de tjener penge på dem

 16. USA kommer aldrig ned på vores antal af indsatte DR forhelvede de er 41,2 millioner mennesker i det land sammenlignet med lille Danmark hvor vi kun er 5,8 millioner mennesker i glemmer lige at sammenligne befolknings tallet

 17. Efter de privatiserede fængselsvæsenet i USA, er der en økonomisk interesse i, at indsatte sidder så lang tid som muligt. De har endda lobbyister der arbejder for, at ændre lovgivningen så strafferammen bliver så lang som muligt.

 18. Hvis Danmark prøver at efterligne USA, og USA efterligner os. Vil det så sige vi efterligner os selv????

 19. Virkelig god video! Jeres content er i top kvalitet, og det er en fornøjelse at følge med! Det er samtidig et vigtigt emne for samfundet, så vigtigt at det bliver belyst!

 20. Jeg synes at der er mere opmærksomhed på kriminalitet end fattighed. Altså de bliver behandlet delvist godt på det fængsel. De bliver behandlet bedre en hjemmeløse. Selvom samfundet hellere vil have fattige end kriminelle. Nogen fattige har ikke haft valget, Men det har de kriminelle så når de kommer i fængsel så bliver de behandlet godt
  Forstår i mig?
  God video

 21. Rødt nazi lort som altid.. hvorfor skal vi betale for at i fascistsvin kan hjernevaske vores børn og ødelægge vores land? Lav tv om det

 22. Spændende video 😀 Aktuelle og fremtidige kontroversielle eller samfundskritiske emner er altid spændende.

 23. 3:14 – At kalde indespærrede folk for "beboere" er virkelig fake og nedværdigende. Typisk resultat af politisk korrekthed, kald endelig ikke en spade for en spade. Når staten har kidnappet dig og spærret dig inde i et bur, så er du ganske enkelt en fange, ikke en "beboer". At kalde ting noget andet ændrer ikke deres karakteristika.

 24. As an English speaker, Danish sounds familiar but very foreign at the same time (I'm aware they're distantly related). I didn't understand most of it, but what an informative video!

 25. Et fængsel skal sku da være hårdt for man skal da straffes for at begå kriminalitet og hvis fængslet ikke er hårdt er man sku da ikke bange for at gøre noget ulovligt.

 26. En sandhed med modifikationer.. vi er da herhjemme i høj grad begyndt at give hårdere straffe!? Udvisningsdomme…dobbeltdomme i forbind. Med bandekriminalitet osv.
  Syntes også at det er helt fair at man ikke bare kommer ud igen efter et år, når man eksempelvis har mærket nogen for livet og udsat dem for grov vold osv. De fleste bærer rundt på sådan nogle oplevelser til de dør…

 27. Sæt fokus på oxycontin. Det er voldsomt udbredt i det kriminelle miljø. Folk tjener en formue på det lort

 28. Det plejer da at være os der har tungen langt oppe i r…. på USA! Er det ikke rigtigt ræve røde DR..

 29. Jeg tror de mere efterligner Sverige eller norge de flest amerikaner ved ikke hvor Danmark ligger.. de tror det en by i Sverige😂

 30. Grunden til at så mange flere sidder i fængsel i USA, er ikke kun deres fængselssystem, men også demografien og kriminaliteten der følger med.

  I Danmark er næsten 90% af befolkningen etnist dansk og mange af de resterende 10% er fra andre vestlige lande, så som Polen og Tyskland.

  Til sammenligning er kun omkring 60% af USAs befolkning hvid.

  Her er nogle statistikker fra New York City der viser kriminalraten for de forskellige racer: https://i.imgur.com/1hlMy1x.png

  Danskere er gode til at klappe sig selv på skulderen, og vi har da også meget at være stolte af. Men hvis 40% af Danmarks befolkning var sort og brun, havde vores kriminalrate nok været næsten lige så høj som USAs. Hvis du f.eks. måler mordraten for USAs hvide befolkning, er den stort set den samme som Norges. Den eneste grund til at USAs mordrate er så høj som den er, er altså landets sorte/brune befolkning.

 31. Videoen er da ikke særlig videnskabeligt anlagt.
  01:54: i næsten alle sociale sammenhænge bør man aldrig nogensinde prøve at drage konklusioner baseret på 2-3 grafer (det er simpelthen bare spild af tid og give et misvisende billede). Mængde af diversitet er steget fra 1970 og fremad. Ligeledes er den overordnede population steget. Uligheden er også steget over tid, endda helt markant. Sikkerhedsnettet i USA er overordnet set skrald, dog er det forskelligt fra stat til stat et cetera.

  Folk, der ikke er hævnliderlige, er sgu da godt klar over, at fængslerne i USA ikke fungerer "optimalt", men man kan så sige, at hvis man har tænkt sig at leve som kriminel i Danmark, så er der fandeme ikke meget, som stopper én fra at gøre det.

  -Vi må "praktisk talt" ikke beskytte os selv mod fare uden, at vi sidder med en risiko for straf.
  -Fængslerne tilbyder mad og et tag over hovedet og har umiddelbart O.K. omstændigheder i Danmark.
  -Typisk set er straftiden ret mild.

 32. Danske fængsler fungerer bedre fordi der sidder hvide mennesker i vores fængsler og sorte mennesker i Amerikas fængsler

  WOOOOOOOOH OOOOPS JEG SAGDE DET _ UNDSKYLD!

 33. Bra och tydlig danska, väldigt lite gröt åts innan den här videon gjordes. Jag förstod nästan en tredjedel /Svenne

 34. Man skal bruge mange flere ressourcer på at forebygge kriminalitet og deraf de følger, som gør at folk ender i fængslet. De fleste mennesker som ender ud i kriminalitet, er nogle som er blevet svigtet i barndommen eller ikke har haft de rigtige rollemodeller at se op til. Dette kan være voldelige forældre, eller forældre med misbrug. Arv og miljø er en unægtelig faktor.

 35. En mellemting vil være en god ting. For små kriminalitet er den danske version god, men for vold, voldtægt, mord og "uagtsomt manddrab" pgs. spritkørsel bør vi her i Danmark bruge den amerikanske version.

 36. Så nu hedder det beboer og ikke fange? Så stop da dette overpædagogiske pis, og hvis mildere straf, er ensbetydende med, at færre begår kriminelle handlinger igen, så slip da Lundin fri og sig undskyld til ham!

 37. For ikke lenge siden, alt jeg kunne tenke på var selvmord, begynte jeg å tvile på alt. Jeg mener mannen jeg var gift med var gift med to andre kvinner. Han var så perfekt på alle måter, jeg trodde ikke alle forretningsreiser hans var en ekteskapstur før jeg så en annen telefon på kontoret hans hjemme mens jeg ryddet, en ulest tekst sendt til ham fra hjerteslag … Gud Jeg ble knust. … visste ikke at han var gift før vennen min introduserte meg for en livredder Mr Mars … han hjalp meg med å få litt informasjon som whatsapp, facebook, tekstmeldinger, samtale logger

  og til og med telefonsamtaler som jeg trengte for å bevise hans hemmelige affære. Han anbefalte til og med at jeg prøvde andre alternativer før jeg ansatte ham. Jeg bestemte meg for å ansette ham, og det er jeg glad for. Han er en fantastisk etterforsker og en flott person; til alle lojale partnere der ute

  Hvis du har en uærlig partner, ikke nøl med å sende ham e-post.

  Kontakt er

  [email protected] ELLER @ Marsd.h på instagram

 38. Det er så logisk det er sørgeligt!! Menneskets rammer og identitet er skabt omkring kultur, omgangskreds og opvækst. Det er simpel sociologi.
  Placerer man derfor en person i et hardcore fængselsmiljø, hvor de sidder i cellen dagen lang, så bliver de selvfølgelig ikke bedre mennesker – tværtimod.
  Rehabilitering … et ord, som åbenbart er overset i rigtig mange steder. Når man alligevel skal have indsatte siddende i så mange år, kan man jo lige så godt forsøge at gøre dem til bedre mennesker, fremfor at se dem som monstre, der skal rådne op for deres gerning.

 39. Kunne være super fedt at se et lignende besøg i et russisk, kinesisk eller måske endda fransk eller spansk fængsel. Har man hørt serial eller set en amerikansk dokumentar eller film om fængselssystemet i usa, så er der jo ikke meget nyt omkring deres problemer i usa. Til gengæld er der ingen dækning i DK om lignende problemer i fængselssystemer øst for Bornholm. Fokuseringen på det amerikanske system i de danske medier er abnorm. Sikkert fordi det er 100 gange nemmere at besøge et fængsel i usa end et i Rusland, men nem journalistik er jo ikke lig med god journalistik.

 40. Hmm… Sidder lidt og tænker at hårdere fængsler/straffe stadig er vejen frem i Danmark. Alle de kriminelle udlændinge burde have et seperat fængsel, som er tilsvarende deres hjemland. Fordi det er et faktum at de griner hver gang de skal et dansk fængsel, Ps4, mad og arbejde… sikke en straf.

  USA har gjort fængsler til en forretning.

 41. den andra dansken i mitt liv som jag förstår vad han säger. vilken dialekt är de?

 42. Danmark kan ikke lære USA noget det skulle da lige være om hvor rådden det danske system er

 43. Tæv en tilfældig familiefar ihjel på vej hjem fra en fodboldkamp. 5 år i fængsel, men han skal selvfølgelig have det godt mens han er der! Det er fandme noget kilder ens retsfølelse de rigtige steder. Nogle kriminelle skal kraftedeme ikke behandles som mennesker, for det er de ikke.

 44. Det lyder da os betryggende at bo ved siden a en morder det der jo nok mange der har lyst til bare ikke mig 😂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *